موضوع: اهداف تعلیم و تربیت در اسلام تاریخ پخش: 24/05/89 بسم الله الرحمن الرحیم بحث رمضان 89 مسألهی تعلیم و تربیت است. گفتیم یک بحث سلسلهای باشد. که همهی مردم به خصوص آموزش و پرورش، امور تربیتی، طلبههای جوان، بالاخره پدرها، مادرها، اینهایی که مسئول تربیت هستند، فرصتی هم هست و مدارس و دانشگاهها تعطیل است، شاید بتوانیم. و بعد هم این را به صورت سیدی در بیاوریم در اختیار افراد باشد. موضوع این بود که هدف تربیت چیست؟
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
یکشنبه 89 مرداد 24 ساعت 9:35 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
با سلام : ماه رمضان ماه عبودیت وبندگی خداوند بر همه شما دوستان گرامی و شیعیان جهان مبارک ومیمون باد انشاالله که بتوانیم در این ماه ماه ضیافت الله بندگان خوبی برای خداوند باشیم وپوزه شیطان را به خاک بمالیم واز شبهای قدر که برابر است با هزار شب استفاده های بسیار زیادی را ببریم. شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَن کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ ????? بقره مبارک باد آمد ماه روزه مبارک باد آمد ماه روزه رهتخوش باد اى همراه روزه شدم بر بام تا مه را ببینم که بودم من به جان دلخواه روزه نظر کردم کلاه از سر بیفتاد سرم را مست کرد آن ماه روزه مسلمانان سرم مست است از آن روز زهى اقبال و بخت و جاه روزه بجز این ماه ماهى هست پنهان نهان چون ترک در خرگاه روزه بدان مه ره برد آن کس که آید در این مه خوش به خرمنگاه روزه رخ چون اطلسش گر زرد گردد بپوشد خلعت از دیباى روزه دعاها اندرین مه مستجابست فلکها را بدرد آه روزه چو یوسف ملک مصر عشق گیرد کسى کو صبر کرد در چاه روزه سحورى کم زن اى نطق و خمش شو ز روزه خود شوند آگاه روزه بیا اى شمس دین و فخر تبریزتو اى سر لشکر سپاه روزه (1)
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
یکشنبه 89 مرداد 24 ساعت 9:31 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
ماه رمضان نهمین ماه از ماههای قمری و بهترین ماه سال است. واژه رمضان از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است.
میگویند چون به هنگام نامگذاری ماه های عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرار داشت، ماه «رمضان» نامیده شد، ولی از سوی دیگر، «رمضان» از اسماء الهی است. این ماه ماه نزول قرآن و ماه خداوند است و شبهای قدر در آن قرار دارد. فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است. به برخی از حوادث و رویدادهای مهم این ماه اشاره میشود: وفات حضرت خدیجه در دهم رمضان سال دهم بعثت. ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام نیمه رمضان سال دوم هجرت. جنگ بدر در سال دوم هجرت. فتح مکه در سال هشتم هجرت. مراسم عقد اخوت و پیمان برادری میان مسلمان، و ایجاد اخوت اسلامی بین پیامبر و امام علی علیه السلام. بیعت مردم به ولایتعهدی امام رضا علیه السلام در سال 201 قمری. منابع : هدایة الانام الی وقایع الایام، محدث قمی، ص 21 فضیلت ماه رمضان: ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریفترین ماههای سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته میشود، و عبادت در یکی از شبهای آن ( شب قدر ) بهتر از عبادت هزار ماه است.
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
پنج شنبه 89 مرداد 21 ساعت 10:37 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
ماه مبارک رمضان، بهترین ماه ها، ماه میهمانی خدا، ماه خوبی ها، ماه شب های قدر، ماه دعا ونیایش ، ماه رحمت و آمرزش و ماه خیر و برکت است.حلول ماه مبارک رمضان، به راستی که خبر از گشایش درهای بهشت به روی آدمیان دارد. ماه تزکیه، ماه خودسازی، ماه از خویش تا خدا رفتن، ماه پرواز با دوبال قنوت از زمین تا ملکوت و شکوفایی غنچه های معنویت در سکوت سبز روزه داران و در حیرت ارغوانی سالکان کوی دوست.
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
چهارشنبه 89 مرداد 20 ساعت 10:48 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
امامزاده سید محمد طالجرد با عنایت به اینکه کلاسهای اوقات فراغت 89 روبه اتمام است مرکز دارالقرآن جهت تشویق قرآن آموزان وبهره بردن از معنویت بار دیگر مرکز قرآن آموزان طرح تربیت مربی خود را در تاریخ 18/5/89 به زیارت آقا سید محمد از نوادگان امام موسی کاظم اعزام نمود که برنامه های این اردو به شرح ذیل می باشد الف برگزاری جلسه پحث وگفتگو در خصوص رمضان وقرآن وحجاب، پذیرایی، دعای توسل و...... که شایان ذکر است در این اردو بالغ بر 50 نفر شرکت داشتند ومرکز دارالقرآن توانست با همت خیرین بیش از شش اردو داخا منطقه ی ، استانی، خارج از استان برگزار نماید که بالغ بر پنجاه وپنج میلیون هزینه اردو ها گشته که هفتاد درصد آن آن را به کمک خیرین و خود قرآن آموزان فر اهم شده ومابقی توسط سازمان آموزش وپرورش، اداره مربوطه و دیگر ارگانها که جا دارد از کلیه عزیزانیکه به هر نحوی این مرکز را یاری کردند تا موجب تشویق این دانش آموزان بی بضاعت شوند تقدیر وتشکر می نماییم واز خداوند اجر جزیل و عمر شریف خواستاریم برای آنها
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
چهارشنبه 89 مرداد 20 ساعت 10:41 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
باسمه تعالی "ای کسانی که ایمان آوردهاید، روزه بر شما واجب شده است، همانگونه که بر اقوام قبل از شما واجب شده بود، تا پرهیزکار شوید." (سوره بقره آیه 183) در قرآن کریم داستان روزه زکریا و قصه روزه مریم از سخن گفتن، آمده است و در غیر قرآن مسأله روزه از اقوام بیدین نیز نقل شده، همچنانکه از مصریان قدیم و یونانیان و رومیان و حتی بت پرستان هندی تا به امروز نقل شده، که هر یک برای خود روزهای داشته و دارند، بلکه میتوان گفت اینکه روزه عبادت و وسیله تقرب است، از اموری میباشد که فطرت آدمی بر آن حکم میکند. بت پرستان (همانگونه که اشاره شد) به منظور تقرب به الهه خود و در هنگامی که جرمی مرتکب میشدند، به منظور خاموش کردن فوران خشم خدایان خود روزه میگرفتند و همچنین وقتی حاجتی داشتند، به منظور برآمدنش دست به این عبادت میزدند. این قسم روزه در حقیقت معامله و مبادله بوده است؛ عابد با روزه گرفتن احتیاج معبود را بر میآورده تا معبود هم حاجت عابد را برآورد و یا او رضایت این را بدست میآورده، تا این هم رضایت او را حاصل کند. ولی در اسلام روزه معامله و مبادله نیست؛ چرا که خداوند عز و جل بزرگتر از آنست که در حقش فقر و احتیاج و یا اثر پذیری و اذیت تصور شود. سخن کوتاه آنکه خداوند سبحان مبری و به دور از هر نقصی است؛ پس هر اثر نیکی که عبادتها داشته باشد – حال هر عبادتی که باشد – تنها عاید خود عبد میشود؛ همچنانکه اثر سوء گناهان نیز هر چه باشد به خود بندگان باز میگردد و این معنایی است که قرآن کریم به آن اشاره مینماید و میفرماید: "اگر نیکی کنید به خود نیکی کردهاید و اگر بدی کنید نیز به خود بدی کردهاید."(1) در خصوص روزه همین بازگشت آثار طاعت به انسان را بیان میکند و میفرماید: فایده روزه تقواست (لعلکم تتقون). فایده داشتن تقوا مطلبی است که احدی در آن شک ندارد؛ چرا که هر انسانی به وسیله فطرت خود این معنا را درک میکند که اگر بخواهد به عالم طهارت و رفعت متصل شود و به مقام بلند کمال و روحانیت ارتقاء یابد، اولین چیزی که لازم است به آن پایبند گردد، آنست که از افسار گسیختگی خود جلوگیری کند و بدون هیچ قید و شرطی سرگرم لذات جسمی و شهوات بدنی نباشد و خود را بزرگتر از آن بداند که زندگی مادی را هدف بپندارد و خلاصه آنکه خود را از هر چیزی که او را از پروردگار متعال مشغول سازد، بپرهیزد. و این تقوا تنها از راه روزه و خودداری از شهوت بدست می آید و نزدیکترین راه و مؤثرترین و عمومیترین رژیم معنوی، به طوریکه همه مردم در همه اعصار بتوانند از آن بهرهمند شوند و نیز هم اهل آخرت و هم طالبان دنیا از آن سود ببرند، عبارتست از خودداری از شهوتی که همه مردم در همه اعصار مبتلای آن هستند و آن عبارت از شهوت شکم – اعم از خوردن و آشامیدن – و شهوت جنسی میباشد. اگر مدتی از این سه چیز پرهیز کنند، به تدریج نیروی خویشتن داری از گناهان در آنان قوت میگیرد و به مرور بر اراده خود مسلط میشوند. آن وقت در برابر هر گناهی عنان اختیار از کف نمیدهند و نیز در تقرب به خدا دچار سستی نمیشوند؛ چرا که روشن است کسی که دعوت خدا در اجتناب از خوردن و نوشیدن و عمل جنسی مباح را اجابت میکند، قطعا در اجابت دعوت به دوری از گناهان و نافرمانیها شنواتر و مطیعتر خواهد بود ...
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
چهارشنبه 89 مرداد 20 ساعت 10:23 صبح
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
بسمه تعالی تصاویر اردو
نویسنده: علیرضا صادقی حسن آبادی |
سه شنبه 89 مرداد 19 ساعت 5:16 عصر
|
|
نظرات شما عزیزان نظر
|
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
|